Sosyal Medya

Güncel

Dr. Mehmet Öz, Trump’ın sağlık ekibine dahil oldu

Yazdığı kitaplar, araştırmalar ve televizyon programlarıyla ABD'nin en ünlü doktorlarından biri olan Mehmet Öz, ABD Başkanı Donald Trump'ın kurmayları arasına girdi. Trump, Dr. Öz'ü spor, sağlık ve beslenmeden sorumlu danışma konseyine dahil etti.



ABD’de baÅŸkanlara danışmanlık yapan konseylerin önemi oldukça büyüktür. Farklı konularda ABD baÅŸkanlarının danıştığı bu konseylerde alanlarında uzman kiÅŸilerin yer alması, ABD’lilerin kurullara olan güveni de saÄŸlamlaÅŸtırır. ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Spor, Egzersiz ve Beslenmeden Sorumlu Danışma Kurulu’na dün dünyaca ünlü bir ismi dahil etti. Donald Trump, TVyıldızı Dr. Mehmet Öz’ü kurulun bir üyesi yaptı.

Konseyde Öz’ün yanı sıra Amerikan futbol takımı New England Patriots’ın antrenörü Bill Belichick ile “Incredible Hulk” isimli kült dizinin baÅŸrol oyuncusu Lou Ferrigno yer alıyor. Trump konuyla ilgili açıklama yaparken, Dr. Öz ve ekibinin 2 yıl boyunca Amerika halkının düzenli egzersiz yapmasını ve iyi beslenmesine destek vereceÄŸini söyledi.

"ÇALIŞMAYA SABIRSIZLANIYORUM"

ABD basını geliÅŸmeye büyük ilgi gösterirken, Dr. Öz konuyla ilgili bir tweet attı. Trump’ın konsey adaylığını kabul ettiÄŸini söyleyen Dr. Öz, “Gençlerimizin yaÅŸam tarzını geliÅŸtirmek için çalışmaya sabırsızlanıyorum” mesajını yazdı.

Öte yandan New York Daily News, Dr. Öz’ün bu kurula dahil edilmesini eleÅŸtirdi. Gazete, Dr. Öz’ün birçok önerisinin akademi tarafından tepki çektiÄŸini dile getirdi. ABD BaÅŸkanı Donald Trump, seçim öncesinde Dr. Öz’le bir TV programına katılmış ve saÄŸlık durumunu sormuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.